Wanneer komt de boot faq Wanneer de berghut vol is:

Gjendebu is gelegen in de Bergen en we kunnen niet zomaar iemand wegsturen, ongeacht hoe vol de berghut is. De mensen zouden in dat geval 4 tot 5 uur verder moeten wandelen, wanneer ze te laat zouden zijn voor de boot. Dit betekend wel dat de berghut op sommige dagen overbevolkt is met meer mensen dan bedden. Evenwel staan we klaar en hebben we ervaring met dit soort uitdagingen, zowel op het gebied van eten als op het gebied van onderdak (Matrassen op de grond is bijvoorbeeld een oplossing). Onze gasten zijn over het algemeen zeer willig om mee te werken in dit soort situaties.

We verdelen de bedden als volgt: Families met kinderen krijgen voorrang. We proberen hen een eigen kamer te geven, vaak een kleine twee-bedskamer met twee matrassen op de grond indien het een familie van vier personen is. Personen ouder dan 60 jaar is de volgende groep waar we een bed voor proberen te vinden, of in een twee-bedskamer of een vierbedskamer.

Indien we overvol zitten zijn het vaak de jonge en sportieve mensen die we een matrasje op de grond aanbieden. Soms kunnen mensen die elkaar kennen in een kamer met een extra matras op de grond geplaatst worden. Stel je de chaotische en komische situaties eens voor wanneer iedereen tegelijk naar bed gaat.

Ons doel is om onze capaciteit zo effectief en fair mogelijk te benutten, zodat de overnachting zo comfortabel mogelijk is voor al onze gasten.

Indien u voor een speciale reden een eigen kamer nodig heeft, neem dan contact met ons op, zodat we tot een oplossing kunnen komen. We zijn erg creatief!

Wanneer komt de boot?
Twee keer per dag en altijd met een extra vaart, wanneer dat nodig is. U wordt niet achter gelaten op de kade, zonder transport wanneer de boot vol is en vertrekt. Er worden extra boten ingezet wanneer niet iedereen aan boort kan. Het is mogelijk dat u einige uren moet wachten op een extra boot!

Hoe kom ik naar Oslo?
U neemt de boot naar Gjendesheim of wandelt naar Fondsbu.Vandaar reist u terug naar Oslo. Links naar de routetabellen.

…..andere vaak gestelde vragen:

Tijd voor ontbijten?
Tussen 7.30 – 10.00

En wanneer wordt het diner geserveerd?
Wij bedienen in shifts. De eerste shift begint vaak om 18.30. En we gaan door met het serveren van diners, totdat iedereen gegeten heeft.(Ook diegene die heel laat binnenkomen)

Wat voor bier hebben jullie?
Ons bier is Hansa bier en het wordt gebrouwen in Bergen (de parel aan de Noorse westkust); het heeft een traditie die terug gaat tot de Hansa-handelslieden uit Duitsland in de middeleeuwen.

Waar komt de electriciteit vandaan?
Wij zijn bezig met een millieuvriendelijke electriciteitsvoorziening, maar op het ogenblik gebruiken we twee dieselagregaten van 27 en 48 Kw voor de electriciteitsvoorziening.

Hoeveel brandstof wordt er gebruikt voor de electriciteitsvoorziening?
4-8 liter per uur, ongeveer 15.000 liters per jaar.

De weersvoorspelling?
U vindt de verse voorspellingen uitgeprint bij de receptie.(U kunt ook kijken op http://met.no).

Is Gjendebu het hele jaar bewoond?
Nee.

Wat doen jullie de rest van het jaar?
De bediening is over het algemeen student. Anne Serine is lerares (soms) en Lars Åge werkt op kantoor (zeer zelden).

Hoe kunnen jullie het afval aan?
Afval en papier wordt in een speciale oven verbrand, waarmee we direct water verwarmen. Dat wat overblijft wordt gesorteerd en naar de afvalverwerking gebracht.

Hoeveel water moet ik meenemen als ik wandel?
Normaal gesproken niet zo heel veel. Al het stromende water wat er in de omgeving te vinden is, kan men met een gerust hart drinken. Drink evenwel geen water dat van gletsjers afkomt.

Hoe heet dat meisje in de bedizening met dat blonde haar?
Als u haar niet op deze site vindt, moet u dat haar zelf vragen.

Hoe lang duurt het om te wandelen naar ...
Dat weten we niet – simpelweg omdat dat afhangt van hoe snel u zelf wandelt! De uren die op de bergkaarten staan aangegeven zijn “normale” effectieve wandeluren, maar dat geldt dus niet noodzakelijkerwijs voor u. Gebruik gewoon de tijd die u nodig heeft om te wandelen en te genieten! (+ Stops uiteraard!)
Den norske Tursitforening